Školáci černá small 100

Základní škola

Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod

Foto Malecí clear sky small

   

Aktuální informace

Činnost kroužků ŠD/ŠK pro žáky 2. - 9. ročníků bude zahájena v pondělí 19. 9. 2022, pro žáky prvních ročníků 10. října 2022.

22.9. - plenární zasedání (16:00 v jídelně) + sběr papíru (14:00-18:00)
23.9. - sběr papíru (7:00-10:00)
___________________________________________________________________________________________

Povinně zveřejňované informace

Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod, (dále jen „Škola“) jako Správce osobních údajů zpracovává osobní údaje v souladu s platnou legislativou. Škola zpracovává osobní údaje a další informace týkající se žáků (dětí, studentů), jejich zákonných zástupců a dalších subjektů údajů. Většina osobních údajů je tedy zpracovávána na základě povinností, uložených Škole zvláštními zákony. Na taková zpracování osobních údajů o subjektech údajů se nevztahuje povinnost získat souhlas těchto osob. Pokud jsou některé osobní údaje zpracovávány mimo zákonnou povinnost, pak taková zpracování podléhají souhlasu občanů. Tato zpracování však Škola provádí jen výjimečně.

Škola respektuje práva občanů, která jsou jim zaručena zákony, např. právo vědět a být informován zejména o tom, za jakým účelem se osobní údaje zpracovávají, případně období, po které budou uchovávány. Zásady ochrany osobních údajů se uplatňují na všechny informace, týkající se identifikované nebo identifikovatelné fyzické osoby. Škola zákonně zpracovává osobní údaje, protože je toto zpracování nezbytné pro výkon úkolů vykonávaných ze zákonných důvodů nebo z důvodu oprávněných zájmů správce nebo třetí strany. Škola zpracovává osobní údaje žáků (dětí, studentů), jejich zástupců a dalších subjektů podle účelů zpracování v souladu se zákonem 110/2019 Sb. a Nařízením EU 2016/679 - Obecné nařízení o ochraně osobních údajů – GDPR. Každý dotčený Subjekt údajů má právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů. V případě oprávněného zájmu Škola prokáže Subjektu údajů závažnost a oprávněnost zájmů Školy, které nezasahují do zájmů nebo základních práv a svobod občana.

Na Školu je možné se k uplatnění práv v oblasti osobních údajů obracet prostřednictvím datové schránky, ID DS erjmp9z, emailem se zaručeným elektronickým podpisem na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , prostřednictvím pošty s úředně ověřeným podpisem na adrese Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod, Školní 1000, Nové Město nad Metují 549 01 nebo osobně s platným průkazem totožnosti na adrese Školní 1000, Nové Město nad Metují 549 01. Výše uvedenými způsoby je možné se v relevantních případech na Školu obracet za účelem uplatnění práva na přístup k osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování, vznést námitku proti zpracování, jakož i při uplatnění práva na přenositelnost údajů a dalších práv podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů. Výše uvedenými způsoby se mohou subjekty údajů na Školu obracet v případě údajů zpracovávaných na základě souhlasu rovněž za účelem odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů.

 

Jmenovaným pověřencem pro Školu je Ing. Jan Gubáš; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

 

Informace poskytované při získání osobních údajů od subjektu údajů

V souladu s článkem 13 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 (GDPR) poskytuje Škola informace Subjektům údajů o zpracování jejich osobních údajů. Dokument (tabulka účelů) obsahující detailní informace o jednotlivých Účelech zpracování si můžete prohlédnout zde: Tabulka účelů pro školy.

Informace poskytované při získání osobních údajů od třetích osob

Správce zpracovává osobní údaje pouze pro účely uvedené v seznamu účelů (viz tabulka účelů), kde jsou uvedeny kategorie osobních údajů, právní základ pro zpracování, kategorie příjemců a je uvedena i předpokládaná doba uložení. Tyto osobní údaje se nepředávají žádnému příjemci třetích zemí. Osobní údaje získané z informačních systémů státní správy, rejstříků a z veřejně dostupných zdrojů podléhají výjimce v souladu s odst.5 písm c) čl.14 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 (GDPR) a nejsou uváděny při plnění povinnosti dle čl.14 GDPR. V souladu s čl.14 GDPR odst.5 písm a) výjimku tvoří i informace o těch osobních údajích, které jsou již subjektu údajů známy. Správce prohlašuje, že v případě, že osobní údaje nebyly získány od subjektu údajů (vyjma případů uvedených v čl.14 GDPR odst.5) splní svou informační povinnost v přiměřené lhůtě, a to do jednoho měsíce, nebo při první komunikaci se subjektem údajů pro daný účel.

Subjekt údajů může uplatňovat všechna svá práva i pro osobní údaje získané dle čl.14 GDPR u správce, nebo jmenovaného pověřence a případně může podat stížnost u dozorového úřadu.

Správce dále prohlašuje, že u všech účelů prováděných v souladu s čl.6 GDPR odst.1 písm f) má v souladu s čl.35 GDPR v případě potřeby zpracováno DPIA (posouzení vlivu na ochranu osobních údajů).

doucovani

ovoce do skol

scio obr   

18 O2 chytra skola RGB logo gradient C

© Your Company. All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates